Glasvägg

Glasvägg

Glasväggar rent praktiskt

En glasvägg fungerar som en sofistikerad avdelare i rum, sammansatt av glaspaneler, ramar och ofta innehållande en dörr. Dess exakta konfiguration är anpassad efter den specifika platsens egenskaper. Glasväggar är ett populärt val för kontor som vill skapa en öppen atmosfär, vilket bidrar till en känsla av rymd och ljusflöde. Dessa väggar erbjuder inte bara estetiska fördelar, utan även praktiska såsom ljudisolering och avskärmning, beroende på typ av glas som används. En glasvägg kan dessutom skräddarsys med olika beslag och detaljer för en unik touch. Med vår konfigurator kan kunder designa sin egen glasvägg med valfrihet av material, färger, spröjsantal, beslag och andra specifikationer.

Bygg ihop din glassvägg idag med Göthes: https://gothes.se/shop/IboxServlet?p=PAGE&ID=39

Fördelar med denna typ av vägg

Glasväggar tillhandahåller en enkel lösning för att omdana och uppgradera kontorsutrymmen till att bli mer öppna och inbjudande. Deras mångsidighet tillåter skapandet av nya rum eller avdelningar utan att reducera det befintliga utrymmets storlek. Glasväggar är dessutom en kostnadseffektiv och mindre ingripande metod jämfört med traditionella väggkonstruktioner, vilket gör dem till en attraktiv option för kontorsdesign.

Ljudisoleringen som glasväggar erbjuder bidrar till en tystare och mer fokuserad arbetsmiljö, samtidigt som det öppna landskapet bibehålls. Med en standard ljudreduktion på upp till 35 dB, och möjligheten att uppgradera till tjockare glas för ytterligare dämpning, förenar glasväggarna estetik med funktion.

Få offert

Glasvägg

Varianter av glasväggar

Begrepp som rumsavdelare och industriväggar är andra namn som beskriver glasväggar, och här är några vanliga varianter:

  • Standard glasvägg eller avdelare
    Denna modell har långa, rektangulära glaspartier som vanligtvis sträcker sig från golv till tak, med en enkel- eller dubbeldörr som öppning. Detta val är idealiskt för kontor som söker en ren och enkel design, där ramarna ofta bara finns vid golv och tak, tillgängliga i färger som adoniserat aluminium eller svart.
  • Industrivägg eller New York-vägg
    Denna stil erbjuder en mer distinkt estetik med sina karaktäristiska kvadratiska spröjs, som ger en trendig och industriell känsla. Spröjsen, som vanligtvis installeras sekundärt, bidrar till en ökad avskildhet och designfokus.

Tillbehör och beslag

Detaljerna i tillbehör och beslag är avgörande för funktionalitet och estetisk sammanhållning hos glasväggar. Varje val är designat för att inte bara komplettera väggens utseende utan även för att tillföra säkerhet och användarvänlighet.

Dörrhandtag

Dörrhandtag är en nyckelkomponent i utformningen av glasväggar och kommer i en mängd olika stilar för att matcha varje designestetik. Bortom traditionella låsbara handtag, erbjuder vi draghandtag som skapar en sömlös och ren look, samt elektroniska handtag som förbättrar säkerheten och moderniteten i rummet. Elektroniska handtag kan integrera teknologier som kodlås, vilket möjliggör enkel tillgångskontroll. Dessa system kan kräva en el-zone som möjliggör en anpassad bredd på dörrkarmen för att inkorporera tekniken på ett diskret sätt.

El-zon

El-zon är utformad för att vara en multifunktionell lösning som kan inkludera allt från strömbrytare till avancerade säkerhetssystem. Detta system kan anpassas för att inkludera kodlås för ökad säkerhet, digitala bokningssystem för mötesrum, och även integrera klimatkontrollsystem för värme och ventilation, vilket bidrar till en mer behaglig och effektiv arbetsmiljö.

Lås

Säkerheten är en viktig aspekt i designen av glasväggar. Vi rekommenderar lås från pålitliga tillverkare som ASSA och ROCA Easy / ABLOY. Med olika modeller som passar olika säkerhetsnivåer och stilar, från enkla tappbultar till komplexa låssystem, kan du välja den bästa säkerhetslösningen för ditt specifika behov.

Dörrstängare

För att fullända funktionaliteten hos glasväggar, inkluderar vårt sortiment dörrstängare som är utformade för att garantera en mjuk och tyst stängning. Diskreta dörrlösningar finns tillgängliga och passar perfekt för de som föredrar en mindre synlig installation. Å andra sidan finns mer robusta konstruktioner som säkerställer en pålitlig och hållbar användning. Båda typerna är utformade för att integreras smidigt med glasväggarnas estetik och säkerställa användarkomfort och effektivitet i dörrhanteringen.

Handla beslag online

Är du ett företag vill beställa en glasvägg online kan du besöka gothes.se/glasvagg/ för rätt utbud och en hög personlig service.